Extra Virgin

Extra Virgin is now at H1 on Thong Lor

ร้าน Extra Virgin ร้านอาหารแนวเก๋ๆ นั่งสบายๆ ย้ายแล้วนะคะ มาอยู่ที่ H1 ต้นซอยทองหล่อด้านที่ติดกับถนนเพชรบุรี ที่นี่มีที่จอดรถสบายกว่า ร้านสวยเหมือนเดิมเพียงแต่สลัดคราบสาวชนบทมาเป็นสาวเมืองบ้าง แต่ก็ยังนั่งสบายๆ เท่ๆ มีมุมโน้นนี้เป็นส่วนตัว แถมยังยกเมนูอาหารและเครื่องดื่มดั้งเดิมที่อร่อยและไม่แพงจากร้านเก่ามาครบถ้วน | Soi Thong Lor is always about the places to be seen, but at Extra Virgin – an old-timer who has relocated from Soi 53 to H1 on Thong Lor – the values also lie in their scrumptious fare, so-called ‘Liquid Kitchen’ bar, its overall nice but too intimidating ambiance that draws people to just come and chill in the evenings.

Blue Pool, Barron Point and Calm Cove oysters on a bed of ice served with fresh lemon and lime

เราไปวันที่ทางร้านนำเข้าหอยนางรมสดมาจากอเมริกาพอดี จริงๆ เขาโฆษณาไว้ว่ามีพันธุ์ Kumamoto ที่สูญพันธุ์ไปแล้วในญี่ปุ่น แต่ยังคงเพาะเลี้ยงได้ในแถบเหนือตะวันตกของสหรัฐ แต่เผอิญว่าติดพายุนำเข้ามาไม่ได้ เลยได้ Blue Pool oysters มาแทน ทั้งสามทานคู่กับไวน์ขาวต่างรสต่างไร่ ก็คือ Chardonnay จาก Cloudy Bay และ San Pietro และ Sauvignon Blanc จาก Trewa หากมาที่นี่แล้วจะทานอาหารอย่างอื่นที่แซ่บด้วย แนะนำให้ทานหอยนางรมก่อน เพราะหอยนางรมรสชาติจะอ่อนบาง มีความเค็ม นุ่มเย็นสดชื่นจากทะเล โดยเฉพาะเมื่อไม่ปรุงรสกับอะไรเลยยกเว้นเลม่อนสองสามหยดและไวน์ขาวเท่านั้น | We were there when the restaurant brought in chilled live oysters from the US seas, so we had a tray of Blue Pools, Barron Points and Calm Coves with Chardonnay from Cloudy Bay and San Pietro and Sauvignon Blanc from Trewa. This is one so-very-refreshing appetizer you can savour, especially after a long day and you just want to wind down with a nice chilled glass of wine. Oysters, as you may know, are best when untempered with other foreign flavours, hence nothing beats fresh ones with a small squeeze of fresh lemon and a sip of good white wine.

Extra Virgin’s Famous Spicy Salmon Rolls with Rockets

แต่ร้าน Extra Virgin มีอาหารที่แซ่บมากมายทีเดียว ที่ร้านเก่า จานหนึ่งที่คนจำได้ไม่รู้ลืมคือ พล่าแซลมอนกับผักร็อกเก็ต คือเขานำแซลมอนฟิลเลที่ย่างให้สุกแต่เพียงด้านนอกมาม้วนรอบบูเก้ต์ผักร็อกเก็ตสดที่ให้ความเผ็ดฉุน และราดด้วยน้ำจิ้มยำรสจัดมาก จานนี้คุณเจ้าของบอกว่าเป็นสูตรดั้งเดิมของร้านนี้เลยค่ะ | Food is the main draw when it comes to a restaurant. Extra Virgin has a big selection of Thai and tasty fusion dishes. The first which is also the restaurant’s original recipe is ‘Spicy Salmon Rolls’ which is seared salmon fillets rolled in a bouquet of fresh rocket and topped with Thai-style spicy dipping sauce.

Pork Nacho made from crispy pita bread, minced pork and homemade salsa sauce

จากนั้นก็คือ นาโชหมู คือว่าเขามีเนื้อและผักโขมให้เลือกด้วย ยังไงไม่รู้เราเลือกหมูมา ซึ่งหอมอร่อยเครื่องเทศที่เข้ากับซัลซ่าทำเองของร้าน ทานร้อนๆ ตอนแป้งพิต้าเบรดทอดกรอบยังไม่เหนียวจะอร่อยมากที่สุด | Here comes Pork Nacho – a variation apart from the available beef and spinach – is served on the crispy bed of deep-fried pita bread. The minced pork is aromatic and scrumptious with their homemade salsa.

Deep-fried papaya pad thai – another Extra Virgin’s original dish

มาร้าน Extra Virgin ต้องลองทาน ผัดไทยไร้เส้น ซึ่งทำจากเส้นมะละกอทอดกรอบมาผัดกับซอสผัดไทยรสจัด เป็นจานเด็ดของร้านนี้มาตั้งแต่เริ่ม รสเข้มข้นมากกำลังดี โรยทานกับถั่วงอกสดกรุบกรอบอร่อยมากค่ะ | Another of their signature dish is pad thai that replaces the rice noodle with fried papaya strings. This tasty dish would suit those looking for full-flavour pleasure, given that you like spicy, sour, salty and a tad sweet tastes in one bite. Try munching with the provided fresh bean sprouts.

Grilled Oringi Mushrooms

จานนี้อร่อยดีค่ะ เห็ดออรินจิย่าง ที่ทำเป็นบาร์บีคิวใช้เห็ดเนื้อแน่นชนิดนี้แทนเนื้อสัตว์ เพิ่มรสด้วยซอสเทริยากิ มายองเนส และวาซาบินิดๆ หน่อยๆ ย่างได้ชุ่มฉ่ำ เริ่ดเลยค่ะ | One creative BBQ if you will. They replace the meat with crunchy Oringi mushroom and flavour it with teriyaki sauce, some mayo and a tad of wasabi just to tease your taste buds. Love it.

Mojito in Red – Made from Strawberry fresh and liquor

นั่งทานกันไปมา สิ่งที่อยากคือ ค็อกเทล ที่นี่เขาภูมิใจนำเสนอ Liquid Kitchen คือประมาณว่าใครยะจะมาเครื่องดื่มเฝือๆ น่าเบื่อๆ เซ็ง ที่นี่เขาเน้นรสชาติแปลกใหม่ที่อร่อย ใช้เหล้าดีๆ มาปรุงให้ดื่ม ที่เห็นคือ โมฮิโต้สีแดง ทำจากสตอร์เบอรรี่สดและเหล้ากลิ่นสตอร์ (เบอรรี่) ค่ะ | Once here, try out one of their cocktails listed in the extensive ‘Liquid Kitchen’ menu. Here is their creative shot of ‘Mojito in Red’ flavoured with both fresh and liquor strawberry.

Their Chubby Coconut Cake

จะบอกว่าชอบมากที่นี่คือเค้กมะพร้าว คนทำตัวใหญ่เลยชอบทำเค้กชิ้นใหญ่ เลเยอร์เค้กเนยกับมะพร้าว เต็มไปด้วยเนื้อและน้ำมะพร้าว ทำให้เค้กเนื้อหนัก หอม อร่อยมากๆ อันนี้หากได้ทานชิ้นที่แช่เย็น เนื้อเค้กจะชุ่มๆ หนักๆ หน่อย เป็นเอกลักษณ์ของเค้กอันนี้ที่นี่เลย | You cannot leave if you haven’t tried their ‘coconut cake’ which is a layered butter cake with fresh coconut meat and juice. If chilled overnight, the cake will be moist and even more delish. This is one of my favorites at Extra Virgin.

Extra Virgin, H 1, Thong Lor (Sukhumvit 55). T: 02-381-8696. Daily: 18.00-midnight. Better make a reservation if you plan to go on Friday and Saturday nights.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s